Något som inte alla vet är att smörgåstårta inte bara är en populär maträtt i de nordiska länderna, främst Sverige och Finland, tårtan har faktiskt även sitt ursprung i Sverige. En smörgåstårta är en typ av matig tårta som vanligtvis består av flera lager av bröd, fyllning och dekorationer.
Historiskt sett har smörgåstårtan sitt ursprung i den svenska smörgåsbordstraditionen, där ett brett utbud av smörgåsar och andra rätter serveras på ett buffébord. På 1950-talet började smörgåstårtan dyka upp som en del av detta smörgåsbord, men det var först på 1960- och 1970-talet som den började få ordentligt fäste och blev en vanlig festmåltid.
En smörgåstårta är en mångsidig rätt där fyllningen kan variera beroende på vad man föredrar. Bland de vanligaste ingredienserna hittar vi bland annat skinka, ost, räkor, lax, grönsaker, ägg och majonnäs. Brödet som används är allt som ofta formbröd, vilket är speciellt utformat för smörgåstårtor då det är tjockare än vanligt bröd, vilket krävs för att kunna bära vikten av fyllningen.
Vi kan anpassa smörgåstårtan efter dina behov och önskemål. Detta innebär att vi bland annat kan göra vegetariska smörgåstårtor, veganska tårtor, allergivänliga tårtor, samt tårtor som innehåller vissa typer av ingredienser som du och gästerna på evenemanget tycker särskilt mycket om.
En av fördelarna med en smörgåstårta är att det passar på alla typer av event. Idag är det vanligt att äta rätten både på roliga och trista tillställningar, från dop och företagstillställningar, till begravningar. Oavsett vilken typ av event det gäller är smörgåstårtan ett säkert kort som alltid går hem, både bland den yngre och äldre generationen.
Idag är rätten så populär att många skulle hävda att ett matbord utan smörgåstårta på ett evenemang är ett bord som saknar något. Vill du göra en beställning kan du höra av dig till oss direkt. Vi finns här för att anpassa oss till dina önskemål!
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.